Οδηγίες από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση προσβολής από τον κορονοϊό (COVID-19) κατά την εγκυμοσύνη

Subtitle for the blog page

Κορονοϊός Και Εγκυμοσύνη

Οδηγίες από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση προσβολής από τον κορονοϊό (COVID-19) κατά την εγκυμοσύνη

Οδηγίες για τη διαχείριση του Κορονοϊού κατά την εγκυμοσύνη εκδόθηκαν από το Royal College (Βασιλικό Κολέγιο) Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, το Royal College Μαιών και το Royal College Παιδιάτρων και Παιδικής Υγείας, με τη συνδρομή του Royal College Αναισθησιολόγων, τη Δημόσια Υγεία Αγγλίας και την Προστασία Υγείας της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες:

  • Οι έγκυες γυναίκες δε φαίνεται να είναι περισσότερο ευάλωτες στις συνέπειες του κορονοϊού από ό,τι ο γενικός πληθυσμός, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός μπορεί να περάσει στο μωρό κατά την εγκυμοσύνη.

 

  • Ως μέτρο προφύλαξης, οι έγκυες γυναίκες που υποψιάζονται ή έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, όταν μπαίνουν στη φάση του τοκετού, συνιστάται να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους και τον ΕΟΔΥ για την καθοδήγηση τους.

 

  • Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κορονοϊός πιθανόν να μεταφέρεται μέσω του μητρικού γάλακτος, οπότε επικρατεί η αίσθηση ότι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού ξεπερνούν τον όποιον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μέσω του μητρικού γάλακτος.

 

Οι οδηγίες καλύπτουν τις πιο πρόσφατες συστάσεις για το πώς ο κορονοϊός επηρεάζει τις εγκύους και τα αγέννητα μωρά τους, το πώς θα πρέπει να γίνεται ο χειρισμός του τοκετού και της γέννας στην περίπτωση γυναικών με καθ’ υποψία ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, καθώς και τις πληροφορίες για τη φροντίδα και τη διατροφή του νεογέννητου.

Οι οδηγίες υπόκεινται σε αναθεώρηση

Σε νέο ανακοινωθέν, ο Dr Edward Morris, Πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, δήλωσε: «Αυτές οι οδηγίες καταγράφηκαν προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι οι μαιευτικές μονάδες σε όλη τη χώρα παρέχουν συνεπή και ασφαλή φροντίδα σε εγκύους με καθ’ υποψία ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, και ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανή διασπορά της νόσου στο νοσοκομειακό προσωπικό και σε άλλους ασθενείς. Καθώς πρόκειται για εντελώς νέο ιό, μόλις τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε για αυτόν, οπότε οι οδηγίες θα υπόκεινται σε τακτικές αναθεωρήσεις καθώς θα προκύπτουν νέα στοιχεία.

«Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, είναι πιθανόν κάποιες έγκυοι να διαπιστωθούν θετικές σε τεστ για τον κορονοϊό. Παρόλο που τα δεδομένα είναι προς το παρόν περιορισμένα, είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να περάσει στο μωρό κατά την εγκυμοσύνη.»

 

Επικοινωνία Επικοινωνία

medifem
medifem, on in Uncategorized