Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

 

Γεννήθηκα στις 27.05.1973 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το Β’ Λύκειο Βούλας τον Ιούνιο του 1991 με γενικό βαθμό 19,2/20. Εισήχθην το 1992 στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης όπου και φοίτησα για τρία χρόνια. Κατόπιν μεττεγγράφην για οικογενειακούς λόγους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών , από την οποία αποφοίτησα τον Μάρτιο του  1999 με το γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς».

Ολοκλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Γόννων Λαρίσης και στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» από τον Απρίλιο του 1999 μέχρι και τον Ιούλιο του 2000.

Κατά το διάστημα 2000-2001 ειδικεύθηκα για ένα χρόνο στη Γενική Χειρουργική στη Β’ Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Μεταξά», με διευθυντή τον Δρ. Γεώργιο Ματσάκη.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο Π.Ν. υπηρετώντας στο Ν/ΘΗ «Καλλιστώ» και στην Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΝΝΑ, κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2001 έως τον Απρίλιο του 2003.

Κατόπιν ολοκλήρωσα την εκπόνιση της διδακτορικής μου διατριβής , από το τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με τίτλο «Η επίδραση της ραλοξιφαίνης και της τιβολόνης στο λιπιδαιμικό προφίλ και τις πρωτεΐνες C και S στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες», την οποία και παρουσίασα τον Σεπτέμβριο του 2004 ,αποκτώντας τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Τον Φεβρουάριο του 2006 διορίστηκα σε θέση ειδικευόμενου ιατρού στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με διευθυντή τον καθηγητή  Γ.Κ. Κρεατσά, όπου και ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου στις 19/2/2010, αποκτώντας εμπειρία σε πλήθος γυναικολογικών επεμβάσεων τόσο με την κλασσική χειρουργική μέθοδο (λαπαροτομία) όσο και με ενδοσκοπικές μεθόδους (λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση), καθώς και στην παρακολούθηση κυήσεων με έμφαση στον φυσιολογικό τοκετό.

Τον Ιούλιο του 2010 έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Λαμβάνω μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσπαθώντας να έχω ενημέρωση για κάθε εξέλιξη και καινοτομία που αφορά την ειδικότητα.

Από το 2011 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην Γλυφάδα, ενώ συνεργάζομαι με τις ιδιωτικές κλινικές «ΡΕΑ», «ΙΑΣΩ» και «ΛΗΤΩ».

Είμαι παντρεμένος με την ιατρό ενδοκρινολόγο Παρασκευή Μεντζελοπούλου και έχουμε 2 παιδιά.

Επικοινωνία