Δεύτερο Τρίμηνο Κύησης

Subtitle for the blog page

Δεύτερο Τρίμηνο Κύησης

Δεύτερο Τρίμηνο Κύησης

Το δεύτερο τρίμηνο κύησης διαρκεί από την 14η έως την 27η εβδομάδα και θεωρείται συχνά ως η καλύτερη περίοδος της εγκυμοσύνης. Για πολλές εγκύους, η πρωινή ναυτία και η κούραση από το πρώτο τρίμηνο, υποχωρούν. Το έμβρυο συνεχίζει να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου — παίρνοντας βάρος και αποκτώντας τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Σε υπερηχογράφημα του δευτέρου τριμήνου κύησης μπορεί να αποκαλυφθεί και το φύλο του, όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος Μαιευτήρας Δρ. Π. Πατραμάνης.

Σημειώνεται επίσης, ότι ένα έμβρυο που γεννιέται στο τέλος της 24ης εβδομάδας, μπορεί να επιβιώσει σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Πώς αναπτύσσεται το έμβρυο κατά το δεύτερο τρίμηνο κύησης;

Το έμβρυο θα υποστεί πολλές αλλαγές κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, το έμβρυο αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με παιδί – με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να ευθυγραμμίζονται και τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του να είναι καλά καθορισμένα. Μέχρι τον τέταρτο μήνα, το έμβρυο θα έχει πραγματικά βλέφαραφρύδιαβλεφαρίδεςνύχια και μαλλιά. Το έμβρυο θα μπορεί επίσης να τεντώνεται, να κάνει γκριμάτσες ακόμα και να πιπιλίζει τον αντίχειρά του.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί επίσης να αρχίσει η μητέρα να αισθάνεται το έμβρυο να κινείται. Η κίνηση περιγράφεται συχνά ως φτερούγισμα ή παρόμοια με την αίσθηση πεταλούδων στο στομάχι. Τις τελευταίες εβδομάδες του δεύτερου τριμήνου, το έμβρυο μπορεί επίσης να ακούσει. Για αυτό πολλές φορές το έμβρυο κινείται ως απάντηση σε όσα ακούει.

Τι συμβαίνει στο σώμα της μητέρας κατά το δεύτερο τρίμηνο κύησης;

Το έμβρυο δεν είναι το μόνο που μεγαλώνει και αλλάζει κατά το δεύτερο τρίμηνο κύησης. Παρατηρούνται αρκετές αλλαγές στο σώμα της μητέρας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η μήτρα συνεχίζει και θα συνεχίσει να διογκώνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει. Μετά την εγκυμοσύνη, η μήτρα θα επιστρέψει στο αρχικό μέγεθός της.

Η μητέρα θα αρχίσει να παίρνει βάρος και να αναπτύσσει σταδιακά την ενδεικτική διευρυμένη κοιλιά μιας εγκύου. Μπορεί επίσης να αισθανθεί ή να αναπτύξει μερικά νέα συμπτώματα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, όπως:

  • Αυξημένη όρεξη
  • Πόνο στο σώμα
  • Κάποιο πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια και τους αστραγάλους
  • Μερικές ραγάδες.

Εάν η μητέρα αντιμετώπισε πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κύησης σας, είναι πιθανό να εξαφανιστεί σε αυτό. Τα δυσάρεστα συμπτώματα της πρώιμης εγκυμοσύνης (ναυτία και υπερβολική κόπωση, για παράδειγμα) δεν συνεχίζονται συνήθως στο δεύτερο τρίμηνο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους είναι το καλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης.

Τι πρέπει να κάνω κατά το δεύτερο τρίμηνο κύησης για να παραμείνω υγιής;

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η γυναίκα θα πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να αποφεύγει οτιδήποτε θα επιβαρύνει το έμβρυο. Ενδείκνυται άσκηση για περίπου 20 λεπτά την ημέρα, καθώς ωφελεί τόσο τη μητέρα όσο και το έμβρυο. Μερικοί από τους ασφαλέστερους τύπους άσκησης περιλαμβάνουν το περπάτημα και το κολύμπι.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές, για αυτό καλό είναι να συμβουλευτείτε τον Ιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας κατευθύνει αναλόγως και με ασφάλεια. Ωφέλιμες θεωρούνται και οι ασκήσεις Kegel καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς βοηθούν στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους. Εκτός από την άσκηση, θα πρέπει να λαμβάνονται και προγεννητικές βιταμίνες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού.

Η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ομαλή εξέλιξη αυτής. Επικοινωνήστε άμεσα με τον εξειδικευμένο Γυναικολόγο Μαιευτήρα Δρ. Π. Πατραμάνη προκειμένου να λάβετε άμεσα όλες τις απαραίτητες οδηγίες αλλά και συμβουλές. Η πολυετής εμπειρία που διαθέτει σε ζητήματα εγκυμοσύνης εγγυώνται την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του βρέφους.

επικοινωνία

επικοινωνία

medifem
medifem, on in Uncategorized